Левски ще бъде част от баскетболното ни първен­ство и през новия сезон. Това стана ясно след заседанието на Борда на директорите на НБЛ, което се проведе непос­редствено преди европейс­ката квалификация между България и Израел вчера.

Си­ните получиха необходима­та отсрочка, за да пуснат документите си и да защи­тават златния си дубъл, кой­то спечелиха у нас. Причината, поради която от Левски не са направили това до момента, е доста интересна. От ръковод­ството на сините са съоб­щили пред колегите си, че става въпрос за... забравяне, пише "Тема спорт".

Секретарката на клуба е пропуснала срока и не е пра­тила необходимите доку­менти, тъй като е забрави­ла, че той е до 15 август!

Другият клуб, който бе под въпрос за участие в Лига­та - Берое, е изразил катего­рично становище, че ще изчисти задълженията си до въпросния 5 септември. Заралии подадоха документи, но все още имат да изплащат такси и глоби на НБЛ от ми­налия сезон. Сумите и на два­та клуба са в размер на около 40 хиляди лева общо.

Бордът на директорите прие наредбите и правила­та за новия сезон. Желание­то на част от клубовете да се увеличат драстично санк­циите за непристойно пове­дение обаче не бе удовлет­ворено. Идеята бе при вто­ро техническо треньор или играч да търпи наказание от един мач. Сега при реци­див глобите просто ще се удвояват.