Продължават сериозните проблеми с контузии в мъжкия национален отбор по волейбол. Както е известно, избраниците на треньора Мартин Стоев са във Варна, където се подготвят за мачовете от втория кръг в Световната лига с Китай в петък и неделя в Двореца на културата и спорта в морската ни столица.

Диагоналът Боян Йорданов може да пропусне мачовете с азиатците заради контузия. Йорданов, който бе с основен принос за двете победи с по 3:0 гейма миналия уикенд над Аржентина, е с частично разкъсан менискус на коляното, съобщи радио "Дарик".

Волейболистът почувствал болки още по време на мачовете от гръцкото първенство, като след двубоите с Аржентина те се засилили, което наложило Йорданов да премине ядрено-магнитен резонанс. Според информацията, участието на Йорданов ще се решава в последния момент.

Ако Йорданов не бъде готнов за игра, като диагонал в мачовете с Китай най-вероятно Мартин Стоев ще използва Владимир Николов, който поднови тренировки, след като заради проблеми с глезена пропусна старта на подготовката на тима.

Отборът на Китай пристигне във Варна във вторник, като от 19,30 до 21,00 часа азиатците имат занимание в Двореца на спорта.

В същото време волейболист №1 на Европа за 2006 година Матей Казийски (на малката снимка) получи поредното си признание, след като бе определен от феновете на Динамо (Москва) за най-добър играч на клуба.

В анкетата Казийски събра 33,07 % от гласовете на феновете. Другият български национал в отбор Теодор Салпаров остана 8-и с 1,86%. В призовата тройка влмязоха Семьон Полтавский с 22,27% и Юрий Бережко с 10,89%.

За това, къде Казийски иска да продължи кариерата си ТУК