Кипърският Олимпиакос изненада лошо ЦСКА на "Васил Левски", като го разби с 5:2 при представянето на "армейците" на тима за новия сезон. Близо 6 000 фена на ЦСКА напуснаха посърнали стадиона след бледата игра на любимците им, която не вещае нищо добро.

Стигна се дотам, че ЦСКА изоставаше с 0:4 около 10-ина минути преди края, а голове на Томи Костадинов и Спас Делев направиха резила по-малък, за да се стигне до поредната глупост в червената защита, завършила с пето попадение на скромния иначе Олимпиакос.

Мачът започна с натиск на вицешампионите, но първи до гол стигнаха гостите в 21-ата минута след грешка в защитата на ЦСКА, която проспа центриране. До края на първата част яловите атаки на ЦСКА завършваха с центрирания, което не доведе до нищо опасно.

Секунди след почивката резервният вратар Чавдаров излезе неразчетено и Сотирунаправи 0:2. В 55-ата минута Виданов сгрши фатално, което позволи на Онейма да пусне към Мартинс и резултатът стана 0:3. След още 10 минути Онейма пак се възползва от грешка на защитата, този път подаде към Давид и феновете по трибуните започнаха да се чудят дали вярват на очите си - 0:4.

Това обаче не беше всичко. Малко след това удар на Онейма срещна напречната греда, като можеше да се стигне до 0:5. Влезлият като резерва Томи Костадинов и Спас Делев успяха да отмият малко срама с попадения в 78-а и 83-а минути, но пет Онейма за пореден път мина като на слалом през бранителите и реализира без проблеми за крайното 2:5.

Феновете на ЦСКА открито възнегодуваха срещу любимците си, на които предстоят мачове от Лига Европа и дербито с Левски следващата неделя, а играта на тима днес беше меко казано трагична.

Стартовият състав на ЦСКА:

Караджов - Минев, Виданов, Акуаро, Стоянов - Янчев, Тиеро, Маркиньос, Тонев - Делев и Мигел.