Легендата на Манчестър Юнайтед - Гари Невил атакува остро отбора на Ливърпул, заявявайки че в последните години тимът е заприличал на "селско отборче".

"Провалът на Ливърпул да задържи младата си звезда Рахийм Стърлинг в състава не е изненадващ и доказва, че мърсисайдци от европейска сила се превръщат в провинциален тим", заяви бившият защитник на "червените дяволи", който работи като анализатор.

Почти сигурно Стърлинг ще напусне "Анфилд". Агентът му заяви, че не би подписал договор при каквато и да било парична оферта, тъй като Рахийм иска да печели трофеи.

Ливърпул за поредна година е длъжен да продава най-добрите си играчи, като тази тенденция не е нова. Наблюдава се вече 15 години, в които клубът трябваше да се раздели също с Майкъл Оуен и Стив Макманамън, а в по-близко минало и с Фернандо Торес, Хавиер Масчерано, Шаби Алонсо и Луис Суарес. Всички те си тръгнаха, защото на друго място имат по-голям шанс да се борят за трофеи.

"В тази история се крие по-широк контекст и се фокусира върху това как Ливърпул измина пътя от една от суперсилите на Европа до опасността да се превърне в провинциален клуб. Това е жестоката истина", написа Невил за "Дейли Телеграф".

"Ако трябва да сравняваме Ливърпул и Манчестър Юнайтед за същия период от време, червените дяволи бяха безсилни да задържат само един играч - Кристиано Роналдо", продължи бившият десен бек.

"Въпреки че съм прекарал цялата си кариера в Юнайтед, не крия, че желая успех на Ливърпул да се възстанови и да стане успешен клуб отново. Но това няма как да стане, докато те продават най-добрите си играчи, а останалите преки конкуренти във Висшата лига само купуват. Може би една от причините е липсата на по-голям стадион", завърши Невил.