Локомотив (София) направи равенство 2:2 с холандския Фейенорд.

Нашият отбор поведе с 1:0 с гол на Цветан Генков в 4-ата минута на срещата, като Кристиян Добрев проби по лявото крило и центрира чудесно за връхлитащия Цветан Генков, който надскочи своя пазач и с глава изпрати топката в мрежата.

Марчо Давчев направи 2:0 от пряк свободен удар в 28-ата минута на двубоя. Възпитаниците на Стефан Грозданов бяха по-добри от именития си съперник, като го надиграха тотално.

При този резултат локомотивци се дръпнаха необяснимо в по-задни позиции и позволиха на съперника си да овладее средата на терена. Гостите направиха няколко опасни атаки. В 40-та минута Джонатан де Гусман стреля опасно, но Голубович успя да избие.

Главният съдия даде цели 5 допълнителни минути към първата част. Те вече бяха изтекли, когато Ангелос Харистеас се измъкна зад защитата и бе фаулиран от Георги Марков.

Норвежкият рефер не  се поколеба да посочи точката за изпълнение на дузпа. Капитанът  на Фейенорд Тео Лусиус бе точен и намали на 2:1.

В началото на втората част домакините позволиха изравняване на резултата. Защитата бе пасивна при изпълнение на корнер отляво от страна на Ник Хофс и оставеният непокрит защитник Сержиньо Грийн промуши топката под плонжа на Голубович за 2:2.

Оттук до края на терена имаше само един отбор - този на Локомотив София.

Караджинов в 65-ата минута от няколко метра стреля в ръцете на вратаря Тимер. Три минути след това Марчо Дафчев шутира от изгодна позиция в аут.

В 73-ата минута отново Караджинов излезе на стрелкова позиция и нанесе удар с глава, но топката тупна на напречната греда и излезе в аут. Последваха два удара с глава на Генков, които също не улучиха целта. 

В 80-ата минута бомбен шут на Христо Коилов бе избит с мъка над гредата от холандския вратар. В 82-та минута и Саша Антунович стреля, но пак без резултат.  За да се стигне до 87-ата минута, когато Генков пропиля последното чудесно положение за Локомотив.
Едва в добавеното време гостите създадоха още едно положение.

Джонатан де Гусман стреля от 20 метра опасно покрай левия страничен стълб на Голубович. Така двубоят приключи наравно 2:2.

С оглед на показаното на терена локомотивци имат своите шансове за реванша. Просто Фейенорд не е онзи славен тим, който само преди четири години триумфира с купата в този турнир.
 

Локомотив София: Урош Голубович, Ивайло Цветков, Георги Марков, Йордан Върбанов, Малин Орачев, Калоян Караджинов, Христо  Коилов, Кристиян Добрев, Марчо Дафчев (68- Иво Иванов), Цветан Генков, Саша Антунович (88- Любомир Величков).