Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев хвърли светлина около проблемите в клуба. Ръководителят, заедно с финансовия директор Баждеков, председателя на Тръст „Синя България" Васил Колев и председателя на фенклуба Владимир Владимиров дадоха пресконференция, в която обясниха подробно случващото се в клуба. Тонев разясни, че задълженията, които трябва да покрие Левски за получаване на лиценз за Европа е 1,7 млн. лв. Крайният срок е до март месец.

„Видяхме някои коментари, че сме заседавали два дни. Общо заседавахме 12 часа и по тази причина се наложи да продължим. Имахме въпроси към г-н Тодор Батков. Снощи приключихме. Беше дълго, с много голям дневен ред. С няколко думи ще ви запозная. На първо място бяхме запознати с новите изисквания по лизензирането. В тази връзка мога да ви кажа първият сериозен проблем, свързан с лиценз за УЕФА. Задължения са 1, 7 млн. лв. Към 31 декември и това е първата задача, с която трябва да се справим в рамките до 12 март. Трябва да се справим и да получим лиценз. Второто нещо, с което се занимавахме - проекто бюджет за 2015 година, изготвен от Баждеков. Разходите са сведени до минимум. Разходите до юни трябва да са около 4,4 млн. лв", започна Тонев.  

„По осигуряването на тези средства, водим преговори с 3-4 потенциални нови спонсори. Разговорите не вървят лесно. Г-н Батков и г-н Герджиков лично водят преговорите. Всички ни вълнува, естествено първия отбор. Поздравяваме и благодарим на Георги Иванов и Стойчо Стоев, които се справят много добре в тези финансови параметри. Като УС сме много доволни от работата им. Обсъдихме различни имена за попълване на състава на УС и четиримата членове решихме да предложим кандидатурата на г-н Илия Козарев. Трябва да бъде одобрен от Надзорния съвет Пред всички нас стои предизвикателството да работим и да направим така Левски да се стабилизира финансово и на спортно-техническото ръководство да направи така, че мъжкият отбор да играе добре", добави той.