Екшънът във всички дивизии на българския футбол не спира. Германея" записа петата си загуба за сезона с 1:2 на гости на Велбъжд, а наставникът Николай Николов-Чезето за втори път в рамките на 1 месец видя червения цвят на съдийския картон и догледа мач на своите от трибуните, пише "Струма" .

Емоционалният специалист бе пратен сред зрителите в средата на август по време на визитата в Радомир и отнесе две срещи, без право да ръководи отбора си от пейката.

Под Хисарлъка нервите му опъна арбитърът Ивайло Ненков. След поредното спорно отсъждане в 80-та мин. Николов замери представителя на футболната Темида с топка. В 70-та мин. под душа отиде централният защитник Димитър Мавродиев, малко след това Атанас Пенков удвои аванса, който даде на домакините в 52-та мин. Кирил Вълов. Между двата гола сапаревобанчани улучиха гредата, същото веднъж стори и нападател на съперника.

Кюстендилецът Радостин Джогански отбеляза почетно за курортистите в 83-та мин., за нещо повече на числено намаления състав на гостите не останаха сили и време. С едва 1 т. от 6-те кръга „Германея" заседна на предпоследната позиция в таблицата, по-зле е само брашненият чувал в групата ФК „София" с 0 т. Велбъжд се настани удобно в златната среда с 9 т.