Славия е пред под­пис с македонския на­ционал Душан Савич, пише "Труд". 28-годишният атакуващ халф и нападател вече е в София и се уточняват последни детайли по трансфера.

Македонецът има  мачове за националния отбор, за последно е играл при 0:2 срещу Норвегия миналата го­дина. През 2009-а Са­вич бе много близо до ЦСКА, харесан тогава от треньора Любослав Пенев. Душан обаче от­каза да минава проби и трансферът пропадна.

Савич пристига от Ка­захстан, където до лято­то бе в местния „Кайсар". Преди това има об­що 3 сезона в първодивизионните украински „Волин" и „Ховерла". Играл е и в узбекистанския „Пактакор", румън­ския „Брашов", корей­ския „Инчон юнайтед" и макенодския „Работнички". Халфът е юноша на „Цървена звезда".

Междувременно „бе­лите" картотекираха Ко­стадин Дяков, който ще може да излезе срещу „Черно море" още в пе­тъчния мач срещу „Чер­но море"от IX кръг на„А" група в София. През по­следните два сезона по­лузащитникът бе в „Бо­тев" (Пд), а преди това в „Черноморец" (Бс).

Дяков е второто попъл­нение в „Славия" след пристигането на новия треньор Иван Колев. Ми­налия кръг при загубата с 0:2 от „Левски" на „Герена" много добър дебют направи Фернандер Ка­сай, национал на Централноафриканската ре­публика.

Вратарят Георги Пет­ков вече е почти възста­новен от контузията, но по-вероятно е да се за­върне на терена следва­щата седмица. Срещу „моряците" почти сигур­но пак ще пази Емил Пе­тров.