Футболистите на Левски за първи път през този сезон си припомниха значението на думата "премия", пише "Тема спорт". Играчите на треньора Георги Иванов преди два дни са получили финансов стимул за победата им срещу Ботев Пловдив.

Премирането няма нищо общо с така наречения вътрешен правилник, а и досега през първенството „сините“ имаха само един повод за извънредна парична награда - победата над Лудогорец с 3:2 на "Георги Аспарухов".

Другите мачове изобщо не бяха повод за подобни финансови постъпления в джобовете на футболистите. "Преди мача изобщо не ставаше въпрос за премии. Както става обикновено, някой казва, че пари ще има срещу важен съперник, съчетано с добра игра", казаха от "Герена".

Парите, раздадени онзи ден, обаче нямат нищо общо със собственика Тодор Батков, който този сезон обикновено се бави със заплатите с повече от един месец. Адвокатът се движи назад с времето и изплаща стари възнаграждения. Премията за гръмката победа над Ботев в Пловдив с три чисти гола е четирицифрена сума и е осигурена от Иво Тонев и Георги Иванов.

Председателят на Управителния съвет и Гонзо и друг път са давали свои средства, без това да засяга клубната каса, която и без това често е празна. Според хора от офисите на "Герена" има индикации, че днес или утре Тодор Батков ще изплати по една заплата на футболистите от първия отбор, както и на треньорите от школата и на служителите от администрацията.

Тези дни отново някои играчи са поставили въпроса на Гонзо за забавянията на заплатите, а той пак е успял да вкара разговорите в нормален тон.