Наказанието му е малко. Моци си позволи доста неща, които са извън границите. Но това е мое мнение, отсече вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков относно санкцията от един мач на румънеца. Той коментира и общата позиция на ЦСКА и Левски срещу договора за тв правата от следващия сезон.

„Не очаквам бойкот от грандовете. Те си имат своите основания - тези отбори са най-големият магнит за фенове. Но с оглед на ситуацията на българския футбол, според мен парите трябва да бъдат разпределени поравно. Малко повече солидарност трябва да има", заяви легендата.

За проверката с Румъния, завършила 0:0, вицепрезидентът на БФС каза: „Тези контроли се правят, за да могат треньорите и щабовете да си направят съответните анализи. Дано са си извлекли правилните поуки, за да имат ясна визия за най-важния мач - с Италия. Дано на него има пълен стадион и блясък в очите. Оставили сме пълната свобода на всеки един треньор сам да решава. Не се месим. Затова и казвам -дано те да са направили изводите. Дай, Боже, всички момчета да са живи и здрави и селекционерът да разполага с най-доброто. Лично за мен не е тревожно, че клубове не пуснаха свои играчи за кон-тролата с Румъния. Така други момчета получиха своя шанс. Сега е важно да се концентрираме за мача с Италия. Един мач е способен да обърне една цяла квалификация", продължи Лечков. Той отново коментира и любимата си тема - за връщането на Димитър Бербатов в националния отбор.

„Не се притеснявам да говоря по темата представа дали треньорът е провел разговор с футболиста. Христо Стоичков наистина е най-големият футболист на България, след него е Бербатов. Но има можещи и неможещи, както и желаещи и нежелаещи. Да му пратят покана, пък да видим дали ще дойде. А срещу Италия трябва да излязат такива футболисти, които могат да бъдат полезни. Там ще съм доволен и на по-лоша игра, но да вземем точки. Пък дано се съчетаят нещата - и да играем добре и да спечелим точки", завърши Лечков.