Италианският Андреоли (Латина) с Тодор Скримов в състава си направи невероятен обрат в първия финален мач за Купата на претендентите срещу Фенербахче. Пред почти пълните трибуни на Пала Бианкини след повече от два часа игра италианците се наложиха с 3:2 (30:32, 18:25, 26:24, 25:21, 16:14).

Играчите на Андреоли показаха невероятен характер въпреки че през редовния сезон в Италия представянето им бе доста под очакванията, след като завършиха на последно място. В Европа обаче положението е друго и още първата част предложи невероятно зрелище. След 36 минути игра домакините загубиха с 30:32. Това обезкуражи италианците и те отстъпиха бързо и във втория гейм.

В третата част с аванс от два гейма волейболистите на Фенербахче водеха с 2-3 точки и вече се виждаха победители. Не на същото мнение обаче бяха играчите на Андреоли, които изравниха до 24:24, а след това два силни сервиса на Скримов върнаха Андреоли в играта.

Окрилени от спечеления гейм, домакините взеха и следващата част, за да направят драмата пълна. Организаторите дори пуснаха италианския химн преди началото на тайбрека, за да мотивират допълнително играчи и фенове.

В петия гейм бяхме свидетели на нов драматичен обрат. Турският отбор стигна до 14:11. Но, водени от Скримов, волейболистите на Латина направиха пет поредни точки и стигнаха до успеха след 16:14 и 140 минути игра.

Българският национал Тодор Скримов бе обявен за MVP от диктора в залата, след последната точка. И има защо, след като реализира 21 точки (5 аса, 59 % в атака). Срещата беше проследена от селекционера на България Камило Плачи.