Националът Николай Бодуров официално подписа с Фулъм. Защитникът парафира до лятото на 2017 година. От Литекс обявиха, че са продали играча за 1 050 000 млн. евро.

Бранителят подписа и своя личен контракт с клуба от "Крейвън Котидж" като заплатата му за периода от договора ще бъде 2,2 млн евро. Бодуров направи и своята първа тренировка с тима от Чемпиъншип, подготвящ се в момента в своята база под австрийските Алпи. Ако мениджърът Магат прецени, българинът може да дебютира за новия си отбор още в събота в контрола срещу турския Ризеспор.

Националът взе номер 22 в новия си клуб.

Защитникът ще бъде третият българин, който ще облече екипа на лондонския клуб след Димитър Бербатов и Станислав Манолев. Любопитна подробност е, че  тримата играчи са от един и същи град - Благоевград.

Иначе Бодуров бе спряган за трансфер от дълго време. Фаворит за подписа му се смяташе Бордо. Френският тим дори прати емисари, които са наблюдават бранителя в мачове на Литекс, но до сделка с „оранжевите" така и не се стигна.

Защитникът бе в Литекс от 2009 г., където пристигна от Пирин. Първоначално Мъри Стоилов и Ангел Червенков го налагаха като десен защитник, но постепенно националът бе върнат на любимата си позиция - в центъра на отбраната. Очаква се Бодуров да играе именно на този пост и във Фулъм.