Неймар сподели, че Барселона е новият дом. Една от звездите на каталунците сподели своите впечатления от изминалата година, както и това какво мисли за колегата си Лионел Меси.

„Отминалата година е година, в която белязах напредък. Случиха ми се много хубави, но имаше и лоши моменти. Контузията, която получих по време на Световното, бе много неприятна. Това е животът. Имаше и хубави, и лоши моменти. Като цяло тази година беляза живота ми", започна Неймар.

„Мисля, че мога много повече от това, което показах. Започнах добре, но може и още. Старая се да се забавлявам", каза още Неймар.

„За мен е лесно да играя с Меси. Винаги е лесно да си с най-добрия. Чест е. И когато се върна назад, той бе сред моите идоли, още от времето, когато се състезавах в Бразилия. Най-много харесвам в Меси неговата решителност. Той винаги успява да решава мачовете, а извън терена е забележителен", допълни кариоката.

„Не знам дали съм се променил след идването ми в Барселона. Чувствам се много повече у дома си, познавайки по-добре вече града. Барселона е моят дом. Усещам се отлично и на терена, и извън него".

„Суарес е невероятен играч, той премина период на адаптация, но вече всичко е наред. Мисля, че това, че не игра известен период от време при идването си, се отрази най-вече зле на него", завърши Неймар.