Настъпи часът на истината за българския национален отбор по футбол! Днес момчетата на Любо Пенев гостуват на Армения в предпоследния си мач от група "В" на квалификациите за Световното първенство през 2014 година. Мачът започва от 18:00 часа българско време на стадион "Републикански" в Ереван, а читателите на Topsport.bg ще могат да го проследят на живо тук.

Юнаци, цяла България сега вас гледа и ви подкрепя. Бой по Армения! Заради баража, заради скандиранията "цигани", с които бяха посрещнати нашите футболисти във въпросната страна. Сега ще видим кой кого!

Това ще бъде първата от двете решителни световни квалификации за нашите национали. След като днес се изправят срещу Армения, 4 дни по-късно, на 15 октомври (вторник), футболистите на Любослав Пенев ще посрещнат на Националния стадион "Васил Левски" в София отбора на Чехия. Задължително е да постигнем две победи.

В момента България се намира на второто място в група "В" с актив от 13 точки. С 1 по-малко, на третата позиция, е тимът на Дания. Чехия и Армения са съответно на четвъртото и петото място в групата с по 9 точки. Отборът на Малта е последен с 3, а лидер е Италия с 20, като "Скуадра адзура" вече си осигури място на световното в Бразилия.

В другите мачове от групата, които ще се играят днес, от 20:30 часа българско време Малта и Чехия се изправят един срещу друг на стадион "Та'Кали" в Ла Валета, а от 21:15 часа Дания ще приеме Италия на стадион "Паркен" в Копенхаген.