Бившият национален селекционер на България по волейбол - Силвано Пранди даде ексклузивно интервю за Topsport.bg!

Специалистът, който бе наставник на Владо Николов и Теодор Салпаров във френския Асюл, коментира за медията ни възникналия скандал между доскорошния селекционер Камило Плачи и Найден Найденов. Както е известно бившият помощник в представителния тим нападна остро италианеца, обвинявайки го, че именно той е причината за „разбиването" и сътресенията в отбора.

Ето какво сподели Пранди по въпроса:

„Вижте, треньорската работа не е толкова лесна, колкото някои хора смятат. Има много неприятности, най-вече от психологическо естество, с които трябва да се пребориш, за да може да изглеждаш стабилен пред момчетата, а и по време на работа.

Една от въпросните пречки е свързана именно с атаки от различни колеги, някои от които доста малко очаквани.

Не мога да твърдя, че в спречкването между Плачи и Найденов става дума точно за такъв тип проблем, но със сигурност не е приятно да се говорят неприятни неща по твой адрес.

Понякога даден специалист използва преимуществата си, за да злепостави друг, това не е нещо ново и неочаквано. Все пак със сигурност е доста по-комфортно да се възползваш от родната си аудитория и съответно роден език, в опита си да злепоставиш някого. Но това не би трябвало да ти прави чест. Напротив. Просто в дадени случаи хората са склонни да се поддадат на един такъв по-негативен тип емоции и да ги преекспонират, изливайки яда си я медиите. Не е това начинът.

Дали Плачи би отговорил със същото? Не мога да съм сигурен, всеки сам отговаря за действията си. От една страна изглежда непрофесионално, но пък когато вече си нападнат не е нормално да не опиташ да се защитиш".

Ще се върне ли Пранди в България четете ТУК!

Как оценява италианецът работата на Пламен Константинов в националния отбор четете ТУК!