Рафаел Надал беше силно разочарован от отпадането си във втория кръг на Уимбълдън. Той обобщи провала си с твърде многото грешки.

"Очевидно днес е лош момент за мен. Трябва да приема, че подобни неща могат да се случат. Това не е краят. Моментът е тъжен, но животът продължава. Моята кариера - също. Трябва да продължа да работя повече от всякога, за да променя нещата", каза Надал.

"Знам как да губя. Когато не играя добре, винаги приемам пораженията. Никога не съм се смятал, че съм толкова добър, че да не мога да приема факта, че някой е бил по-добър от мен. През последните няколко години не бях готов да съм напълно конкурентноспособен тук и срещнах играчи, които бяха по-добри от мен."

"През този сезон бях подготвен добре и играех добре преди турнира. Смятах, че имам всички предпоставки за успешно представяне в Лондон", добави Надал, който след четвъртфиналната загуба от Новак Джокович на Ролан Гарос се смъкна до №10 в световната ранглиста - най-ниският му ранкинг от април 2005 г. насам.

"Вече нямам работа тук, така че ако искате да използвате къщата, тя ще е свободна от утре", прояви чувство за хумор Матадора.

"Титлата от 2008 г. ще бъде в сърцето и спомените ми вечно. Това беше, може би, един от най-важните моменти в кариерата ми. Загубих още във втория кръг, но не забравяйте, че съм играл пет финала на Уимбълдън. Не знам колко играчи са го правили...", завърши Надал.