"Чувствам се твърде нервен на корта, но ще поправя това, колкото и време да ми коства", зарече се Рафаел Надал след поражението с 4:6, 6:2, 3:6 от Фернандо Вердаско в испанското дерби на третия кръг на Мастърса в Маями. Финалистът от миналогодишното издание на турнира наистина направи необичайно много непредизвикани грешки в ключови моменти, като например двойна грешка на брейкпойнт и съвсем заслужено загуби от бившия №7 в света.

"Досега в кариерата ми съм успявал да контролирам емоциите в 90-95% от случаите и ще го постигна отново - продължи Матадора. - Може да ми отнеме седмица, шест месеца или година, но ще се справя. Това е проблемът в момента, а не ударите или стратегията ми. Играта ми е доста по-качествена, отколкото преди месец и половина, но изпитвам твърде голямо напрежение във важните моменти.

Трябва да се справя с това с помощта на моят тим, но трябва и да си помогна сам. Никой не може да промени ситуацията вместо мен. На този етап от кариерата ми съм спечелил достатъчно трофеи, за да мога да кажа, че нямам нужда от повече, но самият аз искам още титли. Очевидно клеят е настилка, на която съм постигнал много успехи и се надявам да съм готов за още, когато започне сезонът на земна настилка".

Фернандо Вердаско, разбира се, призна, че е изключително доволен от представянето си. "Това е огромна победа за мен - коментира испанецът. - Винаги е приятно да играеш пред пълни трибуни, във важен турнир, срещу един от най-добрите играчи в историята. Направих много силен мач и спечелих, а сега просто трябва да си почина и да съм готов за следващия".