Най-големият български баскетболен талант в последните години - Александър Везенков е почти сигурно ново попълнение на отбора от НБА - Хюстън Рокетс, като ще бъде избран от тима в предстоящия през юли драфт в НБА.

Това прогнозира един от най-големите сайтове за следене на млади таланти в цял свят - DraftExpress. Според подреждането на сайта, българското крило ще бъде избрано под № 32 в драфта, което е втори избор във втория кръг.

В nba.com се появи анализ на журналиста Дейвид Олдридж, според който добрата стрелба на Везенков ще е достатъчен фактор да бъде избран в драфта. Олдридж цитира и разговор със скаут, който е изразил сериозни съмнения относно физиката на Алекс, визирайки невъзможността му да пази играчи от НБА, които играят на позиции № 3 и № 4.

„Той е по-слаба версия на Крис Мълин", заяви представител на отбор от Югозападната дивизия на НБА. Има същата компактна постройка на стрелбата си с лява ръка, а освен това е много точен. Въпреки това той е под средното ниво като атлет", пишат за 201-сантиметровото крило.