Интересно проявление на все по-често регистрираните допирни точки между Левски и ЦСКА може да наблюдаваме още следващата седмица. Въпреки опасенията на сектор "Б", че големият враг може да направи така, че "сините" да останат извън първата шестица, немалко логика има и в обратното.

При положение че в неделя Ботев успее да спечели пловдивското дерби с Локо, а Левски загуби в Разград, спорът между някогашния "армейски" брат на ЦСКА и гранда от "Герена" за последната квота ще остане до последния кръг на редовния сезон. Тогава футболистите на Стойчо Стоев ще домакинстват на Марек, а "канарчетата" посрещат в Коматево лидера във временното класиране.

На практика "червените" ще могат да решат кой ще попълни топ 6 за плейофната фаза. При равенство и победа те ще осигурят участие на Левски в битката за разпределение на евроквотите. Ако решат да жертват 3 точки сега, но да имат верен съюзник в лицето на Ботев за плейофа, могат да пуснат резервите.

По-логично обаче изглежда да се помогне, а не да се пречи на Левски. Статистиката в последните вечни дербита дава самочувствие на "армейците" преди преките двубои, които освен всичко гарантират и по-висок финансов проход. От друга страна настоящият Ботев е с твърде ограничен ресурс и едва ли ще даде сериозен отпор на Лудогорец във втората фаза. Докато "сините" са сред малкото състави, които винаги могат да вземат точки от "орлите".