Барселона приема Челси в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига тази вечер. На практика, този двубой  може да спаси сезона за каталунците.

Хората на Пеп Гуардиола загубиха дербито от Реал (Мадрид) преди няколко дни, а с това и титлата в Примера. Вярно е, че Меси и ко са на финал за Купата на краля, която обаче едва ли ще задоволи разглезените в последните години фенове на тима.

Челси има един чист гол преднина от първия двубой на „Стамфорд Бридж". Треньорът на англичаните Роберто ди Матео няма проблеми със състава, като ще отсъства само Давид Луис. Хубавата новина за италианеца е възстановяването на опитния Дидие Дрогба.

Африканецът вкара гола в първия мач, но до последно не се знаеше, дали ще може да излезе на „Камп Ноу". Дрогба не игра в лондонското дерби с Арсенал през седмицата, но бе вдигнат на крака за срещата в Испания.

Проблемите пред Пеп Гуардиола също не са много. Като изключим дълготрайно контузения Давид Вия и Ерик Абидал, останалите играчи на „лос кулес" ще са на линия. Още повече, Гуардиола поспести силите на Пике, Санчес и Фабрегас, като не ги пусна титуляри срещу Реал преди дни.

Ако загуби довечера, Барса ще запише трето поредно поражение, нещо, което не се е случвало от вече далечната 2003 година.

Вероятните състави:

БАРСЕЛОНА: Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Пуйол, Шави, Бускетс, Иниеста, Алексис, Меси, Фабрегас

ЧЕЛСИ: Чех, Иванович, Тери, Кейхил, Коул - Микел, Мейрелеш, Рамиреш, Лампард, Мата, Дрогба

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

"Камп Ноу", 21:45 часа