Мартина Хингис направи своя дебют на турнири от Големия шлем през 1995 г. в Мелбърн, а 20 години по-късно бившата №1 отново триумфира с титлата на Australian Open, след като заедно с Леандер Паеш се наложиха през днешния ден с 6:3, 6:2 над Кристина Младенович и Даниел Нестор във финала на смесени двойки.

За швейцарката това е първи трофей от Шлема от 2006 г. насам, когато отново спечели турнира на смесени двойки на Откритото първенство на Австралия, но тогава неин партньор бе Махеш Бупати. Тя вече има общо 16 титли от четирите най-престижни състезания в тениса - 5 на сингъл, 9 на двойки и 2 на смесени двойки.

"Дори в най-смелите си мечти не съм си мислила, че ще бъда тук днес, 20 години по-късно. Обичам този корт толкова много. Благодаря на Лаендер, че ме помоли да играем заедно", заяви по време на награждаването Хингис, която несъмнено има причина да обича Мелбърн, след като на Australian Open спечели три от общо петте си титли на сингъл от Големия шлем, още четири при женските дуети, а вече и две на смесени двойки.