Мъжкият отбор на Добруджа 07 (Добрич) победи като домакин Арда (Кърджали) с 3:2 (25:11, 24:26, 23:25, 25:20, 15:10) в мач от втория кръг на Суперлигата - Бачково изворна вода, игран в добричката зала Добротица.

Така след петгеймовата битка добруджанци записаха само две точки от мача, като дадоха една на съперника. Въпреки това те запазват позициите си, като заемат трето място във временното класиране на първенството, с две победи и 5 точки. Тимът на Арда пък успя да вземе нещо от гостуването, като със спечелената точка вече е на седма позиция, но мястото е преди последния мач от кръга Габрово - ЦСКА.

Кърджалийци стартираха много лошо в срещата, като в началото бяха като фигуранти на игрището. Домакините буквално ги прегазиха в първата част, оставяйки ги на скромните 11 точки.

Бързият успех обаче се оказа пагубен за добруджанци, които свалиха темпото. Това събуди гостите и те се разиграха.

Постепенно волейболистите на Арда влязоха в ритъм, като в следващите две части буквално наказаха домакините и спечелиха частите в решителните моменти, като поведоха с 2:1 гейма.

Опасността да загубят мача пред собствена публика обаче отрезви добруджанци и те отново се надигнаха. В четвъртата част те показаха, че могат да излизат от трудни ситуации, стабилизираха играта си и докараха развоя до тайбрек.

В петата решителна част волейболистите на Добруджа бяха по-добрият отбор на полето, направиха разлика и успяха да я запазят, а с това затвориха гейма и мача в своя полза.

Начело в класирането след втория кръг с по 6 точки са Монтана и Нефтохимик.