В Лудогорец започнаха сериозна работа по зимната си подготовка, съобщава Тема спорт". От клуба вече разглеждат оферти за лагери в чужбина. Сред дестинациите, които ръководството обмисля, са Турция и Испания.

Хора от Лудогорец вече са посетили югоизточната ни съседка, за да се убедят лично в предлаганите условия и с какви съперници ще могат да премерят сили по време на престоя си там. Изпълнителният директор Ангел Петричев пък е използвал и визитата си на Реал (Мадрид) за дербито с Барселона, за да опипа почвата около лагер в Испания.

Както е известно, през миналата зима Лудогорец бе на подготовка именно в тези две страни. Престоят в Турция се проведе в края на януари, като бе дълъг близо две седмици. В курорта Марбея пък тимът остана около седмица и половина. Там разградчани изиграха доста сериозни проверки със Спарта Прага (1:0), Локомотив Москва (2:1) и Краснодар (3:2).

От клуба са останали много доволни от предложените им условия на Иберийския полуостров и качеството на терените там. Затова шансовете за нов лагер в Испания и през тази зима не са никак малки. Окончателното решение на шампионите се очаква да стане факт след месец.