Фамилия Орманджиеви дариха днес лични архиви на музея на ЦСКА.

Тактики на Стоян Орманджиев, изрязани статии, книжки за мачовете плюс няколко вестника, издадени от ЦСКА, които могат трудно да бъдат намерени от колекционерите, бяха подарени на музея на "армейците". Стефан Орманджиев подчерта, че решението е взел заедно със сестра си Антоанета, една от най-добрите ни състезателки по плуване в миналото, както и със сина си Стоян-младши, които уважиха събитието.

"Това не е просто една папка със схеми за отбора. Това бе много важно нещо за баща ми. Папката ни запознава с анализите и амбициите на треньора. Повечето от страниците са изписани за велики футболисти като Колев, Пенев, Гаганелов, Зафиров, Марашлиев, Атанасов и др. Има подробности от полуфинала с Интер", заяви Антоанета.

"Времето, в което татко беше треньор на ЦСКА беше страхотно. Аз бях малък, но помня успехите. Връщам се във времето, когато рядко даваха мачове по телевизията. Гледахме двубоите с Интер, но точно в началото изгасна нашият черно-бял телевизор. Изтичах до един клуб и точно тогава в София нямаше никого. Нито човек, нито куче, а всички гледаха мача. Когато Цанев отбеляза гола се разплаках. Бях едно от най-щастливите деца на планетата. Баща ми наблюдаваше внимателно мачовете на противниците. Тогава нямаше двд-та. В един от европейските мачове, отсъдили дузпа за противниковия тим и баща ми отишъл до Стоян Йорданов и му казал в кой ъгъл да се хвърли. Вратарят отразил удара. Това си е като учебник. Баща ми винаги е казвал, че трябва винаги футболистите да излизат максимално мобилизирани. Сегашните играчи трябва да знаят, че защитават фланелката на един велик клуб с богата история. Трудно е да се разделя с тези реликви. Това е най-хубавото ми време, тогава съм бил дете, но този музей е невероятен. Влизал съм в музеите на Реал и Барса, но когато влизам тук се убеждавам, че се доближаваме до големите отбори. Аз даже искам да приканя всеки, който има реликви да помисли да обогати музея", бе мнението на Стефан Орманджиев.

Събитието уважиха още Стойчо Младенов и Димитър Пенев, които също споделиха своето мнение:

"Орманджиев бе причината да съм в ЦСКА и то, когато бях на 17 години. Тактиките му бяха доста интересни. Имаше голяма информация за противниците. Много може да се говори за Стоян Орманджиев. Благодарни сме на неговата рода, че изкарват тези материали наяве. Ако не беше той нямаше да играем с Интер и да постигнем толкова много евроуспехи. Поддържахме добра форма, играехме поне по два мача на седмица", каза Пенев.

"Ще ми бъде любопитно да прочета тези записки", призна Стойчо Младенов, който по всяка вероятност ще черпи идеи от един от най-добрите треньори на ЦСКА.

На събитието бе предоставен и портрет на Стойчо Младенов.