Треньорът на Черно море Никола Спасов похвали отбора си след успеха с 1:0 над Локомотив (Пд).

„Взеха участие хора, които играят по-малко. Свършиха си добре работа, играхме спокойно и като цяло съм доволен. Най-неприятното са принудителните смени. Има съмнения при Стефан Санчев за счупена ключица, с вратаря ситуацията изглежда малко по-лека, но Кулибали и той почувства болки. Точките нямаха голямо значение днес и затова изиграхме спокойно срещата. Можехме да вкараме и повече голове, но като цяло съм доволен", заяви той.

„Нямах възможност да дам почивка на повече футболисти. Котев с малко подготовка изигра 90 минути, но нямаме защитници в отбора. Нямаше как повече хора да почиват и в крайна сметка във футбола има непридвидими неща. Случват се и такива ситуации. Важен и решаващ за нас е предстоящият мач с Локомотив, пак в Пловдив, за Kупата", призна той.

„Самият факт, че сме на полуфинал е достатъчен да мотивира футболистите. Това е мотивацията, че имаме цел да се класираме за финала. Другото е състезателите да играят за себе си, за своето достойнство и за клуба. Ние сме професионалисти, получаваме заплати и трябва да радваме хората, които ни гледат. Дават ни и по телевизията, така че е нормално да показаваме максимума във всеки мач. Първо трявба да мине мачът в Пловдив и после ще говорим за финала. След вторник мога да коментирам очакванията за следващия двубой. Не искам да говоря за неща, които още не са се случили", завърши Спасов.