Реал (Мадрид) можеше да си направи живота труден срещу Шахтьор (Донецк) в Лвов в среща от петия кръг на група „А" в Шампионската лига. „Белия балет" победи с 4:3 след като водеше с 4:0.

Футболистите на гостите доминираха през целия мач, като още от самото начало натикаха домакините в собствената им половина. Кристиано Роналдо (18) вкара първия гол в мача, след като преди това Гарет Бейл бе прехвърлил вратаря Пятов. До края на първата част обаче възпитаниците на Рафаел Бенитес не успяха да направят аванса си по-комфортен. 

Лука Модрич се разписа в 50-ата минута, а Даниел Карвахал направи 3:0. Автор на асистенциите за двете попадения стана Кристиано Роналдо. Португалецът  сам реализира четвъртия гол в мача и общо 85-и за него в Шампионската лига.

Последва отпускане в редиците на испанския гранд и домакините върнаха две попадения чрез Алекс Тейшейра (77-дузпа) и Дентиньо (83), възползвал се от пас на Степаненко. Малко преди края отново Тейшейра (88) бе точен за домакините след пас на Тайсон, връщайки интригата за заключителните минути. Реал обаче успя да удържи останалия си гол аванс и да спечели трите точки. 

След този мач Реал събра 15 точки и остава на върха в групата. Шахтьор е трети с 3 точки и ще се бори за тази позиция, която ще му осигури участие в Лига Европа.


Shaktar Donezk 3-4 Real Madrid C.F... by pop-auras