Българският национален отбор най-сетне даде надежди на изстрадалите си фенове. След прекрасна игра, нашите завършиха наравно 2:2 с европейския вицешампион Италия в спиращ дъха мач на „Васил Левски". Така нашите започнаха позитивно квалификациите за Световното в Бразилия през 2014-те. Нещо повече - само малшансът и липсата на малко повече класа попречиха на нашите да измъкнат  напълно заслужена победа от слисаните италианци.

Българите започнаха без притеснение и в първите минути срещата бе напълно равностойна. Постепенно играчите на Любо Пенев събираха все повече самочувствие и логичното сякаш се случи в 30-ата минута. При една хубава контра, топката се озова у Манолев, който с коварен шут от около 30 метра препарира легендата Буфон - 1:0.

Радостта ни обаче не трая дълго. Минути по-късно Освалдо получи хитър пас от Джовинко в пеналта и с лек, техничен удар прехвърли плонжиралия Михайлов за 1:1.

В 40-ата минута Италия нанесе втория си удар. Напълно незаслужено, „адзурите" поведоха с 1:2, след като слаб удар на Освалдо с глава рикошира нещастно у Иван Иванов и изненада Михайлов.

Все пак, секунди преди почивката, Попов можеше да изравни, след като Маджо левашки пропусна една центрирана топка. Капитанът ни обаче стреля в Буфон.

След почивката България сякаш стори невъзможното и заигра дори още по-добре. Милиметри не стигнаха на Манолев да засече с глава центриране на Миланов, а реферът Аткинсън не даде чиста дузпа за блъскане в гърба на Ивелин Попов.

Голът обаче се печеше и падна в 66-ата мин. Мицански напредна по фланга и върна към Миланов, който с точен удар прати топката в горния ъгъл на вратата.

До края Миланов имаше още един 100-процентов шанс. Дестро пък изпусна очи в очи с Михайлов, но в крайна сметка сякаш ние сме отборът, който трябва да съжалява повече за ремито.

Нашите ще могат да вземат първия си успех в тези квалификации още във вторник,когато приемаме коварния отбор на Армения.

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 2:2 (СТАТИСТИКА)