Пазарджик се стяга за мачовете на гранда ЦСКА в града. Сериозни ремонти текат по стадион "Георги Бенковски". Причината са предстоящите две гостувания на "армейците" в областния град.

Първото е още на 2 септември срещу ФК Сарая за Купата на България. Второто пък е с Чико (Бяга) за първенство на 13-и (неделя). Неочакваната визита на Сарая принуди форсирането на ремонтните дейности по съоръжението.

Допреди месец стадионът бе обрасъл с храсти и трева, а оградите бяха амортизирани и ръждясали. Сега обаче на съоръжението е видна съществена промяна. По отношение на безопасността се разчистват всички места, откъдето феновете могат да внесат пиротехнически изделия. Предстои да бъде ремонтирана изкъртената част от оградите между трибуните и терена, както и да бъдат поставени липсващи навеси на необходимите места. Ще бъдат отворени два допълнителни входа на стадиона. За привържениците на ЦСКА ще бъде отделен целият сектор "В", който може да събере 6000 зрители. Предвидено е да бъдат направени две буферни зони, които да отделят феновете на "червените" от останалите.

Мачът ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2, като започва в 17:00 часа. Цената на билетите за всички трибуни ще е по 5 лева. Съперникът на армейците ФК Сарая е участник в А ОФГ-Пазарджик, като снощи гостува на ФК Брацигово за първенство.

Треньор е кметът на селото Николай Минчев, бивш играч на Хебър, който дори има гол срещу ЦСКА в А група - при 2:4 на 11 ноември 2000 г.