Селекционерът на младежкия националния отбор на Португалия Руи Касадор обяви стартовия състав за утрешната евроквалификация от група 3 срещу България. По-рано днес същото направи и колегата му Александър Станков, който не скри нищо от съперника.

Касадор ще разчита на Рикардо Батища на вратата. В защита ще са Жоао Педро, Нуно Андре Коечо, Антунеш и Вашку Фернандеш. В халфовата линия срещу България ще играят Пауло Машадо, Жоао Фернандеш и Пеле, а в атака Яник, Виейриня, Жоао Морейра или Сисеру.

Защитникът Антунеш пък се надява неговите съотборници да го подкрепят в първия му мач като капитан на младежкия национален отбор на Португалия.

"Няма да ни е лесно срещу България. Трябва да изчистим играта си от грешки. След мача срещу българите ни предстои много важно гостуване в Англия. Утре излизаме единствено за победа. Надявам се съотборниците да ме подкрепят в първия ми мач като капитан на младежкия национален отбор", заяви Антунеш, който е футболист на италианския Рома.

Пауло Машадо, който също е защитник в селекцията на Руи Касадор, заяви, че не се притеснява от българския отбор и е сигурен в победата на Португалия.
   
"Българите са амбицирани да се представят добре след като загубиха първите си два мача в групата. Въпреки отсъствието на трима основни играчи, очаквам да победим", каза Машадо.

Мануел Фернандеш, Мануел да Коща и Рикардо Ваш Те пропускат мача срещу България заради контузии. Звездата Нани пък е с повиквателна за "А" тима на Португалия и затова не пристигна в София.