През 2007 г. Серина Уилямс даде само три гейма на Мария Шарапова на финала в Мелбърн, а осем години по-късно двете отново ще се изправят една срещу друга в спор за титлата на Australian Open.

"Мария играе невероятно. Тя все още е в турнира, защото е боец на корта и отказва да се предаде. Това ще бъде просто един нов мач помежду ни, в който тя отново няма какво да губи. Аз се чувствам по същия начин. Вече съм печелила този турнир няколко пъти и не е задължително да изляза на корта и да спечеля нова титла. Разбира се, че искам да го направя, но въпросът не е на живот и смърт", сподели световната №1, която води с 16-2 в преките им двубои и не е губила от рускинята вече повече от 10 години.

"Горда съм от баланса си в срещите с Мария, но определено няма да мисля за това преди финала. Просто ще изляза на корта и ще играя. Мисля, че моят стил се противопоставя добре на нейния. Обичам да играя с Мария, забавно е. Обичам интензивността в играта ѝ", добави Серина, която след това бе помолена да коментира кой ще бъде решителния фактор в предстоящия финал.

"За мен ще бъде много важно да започна добре срещата. Разбира се, ако това не се случи, ще бъда готова да се боря. Мисля, че тя наистина иска да спечели титлата и да се представи добре. Тя иска да подобри играта си и да се изкачи на следващото ниво", завърши по-малката от сестрите Уилямс.