Черноморец спечели с 2:0 домакинството си на Левски в мач от 9-ия кръг на "А" група. Футболистите на домакините излязоха за началото на срещата с фланелки, на които пишеше "Херо, ние сме с теб". Феновете на гостите пък опънаха транспарант с надпис "Херо, бори се, ние сме с теб". Както е известно, през седмицата треньорът на "акулите" Димитър Димитров призна, че страда от коварна болест.

Двубоят тази вечер започна с натиск на софиянци. Още от самото началото "сините", които играеха в бял спортен екип, притиснаха своя съперник. Дори до почивката отборът на Левски беше този, който диктуваше темпото.

Въпреки това в 10-ата минута "акулите" вкараха гол, който беше отменен заради засада. Заучено положение при пряк свободен удар позволи на Асис да шутира отляво по диагонала. Илиев успя да отбие, но на втора греда дебнеше Анеси, който вкара. При първия шут обаче "осмицата" на Черноморец е била в положение на засада.

Въпреки това домакините продължаваха да бъдат по-прибрани и да изчакват на контраатака. Левски показваше повече агресивност, но не и креативност пред Стоян Колев. В края на първото полувреме Грийн можеше да открие резултата, но от дузпата с глава стреля в аут, а беше сам.

През второто полувреме темпото продължи да бъде така високо. Черноморец отново изчакваше на контраатака, докато "белите" не успяваха по никакъв начин да затруднят Стоян Колев. Малко след час игра Николов задържа Арс за фланелката в наказателното поле, но Николай Йорданов подмина ситуацията.

В 69-ата падна и първият гол. Жужу беше изведен отдясно, изпревари Орлин Старокин и с кинжален удар направи Пламен Илиев безпомощен. Две по-късно Левски можеше и да изравни, но Мюлдер не успя да нанесе удар по топката. От последвалата контраатака "акулите" удвоиха. Траян Дянков проби по дясното крило, центрира в малкото наказателно поле, където Анеси изпревари Милиев и с глава вкара за 2:0.

До края на срещата Левски се хвърли в атака. В игра се появиха Тони Калво и Иван Цветков. Испанецът дори нацели лявата греда на Колев, а малко след това затрудни максимално стража след шут от около 25 метра. В крайна сметка резултатът се запази непроменен и домакините ликуваха.

С победата Черноморец излезе на трето място с 21 точки. "Сините" от София пък остават на пета позиция с 18 т.

ПО-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА!