Светослав Тодоров (35 г.) се отказа от заплата като треньор на Добруджа. Младият специалист ще работи безвъзмездно поне до края на годината, пише вестник "Труд". Както повечето клубове в „Б" група, добричкият също е пределно скромен. И То-ди се отказа от пари, за да има за футболистите. Светльо привлече като свой помощник брат си Павлин Тодоров, който също се труди без пари.

Единственият в щаба със заплата е играещият по-мощник-треньор Николай Христозов. А месечните възнаграждения на играчите са от калибъра на 300-500 лева... Треньорът Тодоров, който е върл фен на модерните методики, плаща от джоба си специална кокосова вода за отбора.

С питието се помага за възстановяването и за изчистването на токсини от организма. Също за сметка на Тоди през два-три месеца идва фитнес специалист от Англия, който прави детайлни тестове на отбора. Светльо осигури и безплатна храна за футболистите в ресторант, в който им сервират само екологично чисти храни. А характерен детайл и за работата в Добруджа са и психологическите тестове на футболистите - по два пъти седмично в отбора попълват анкети, които треньорът е взаимствал от Хари Реднап.

Бившият национал направи стаж при специалиста както и при Брендън Роджърс в Ливърпул за своя сметка... Тоди е почитател на английската система на подготовка. В кариерата си той игра за Уест Хям, Чарлтън и ликува като голмайстор на Чемпиънчип с екипа на Портсмут при промоцията на тима в елита.