Барса се завърна на победния път в Шампионската лига. Каталунците надвиха Аякс с 3:1 на „Камп Ноу". Въпреки успехът, възпитаниците на Луис Енрике не успяха да си върнат лидерското място, тъй като ПСЖ записа победа в другия мач от група „Ф". Парижани надвиха минимално АПОЕЛ с 1:0.

Каталунците поведоха рано с 2:0, холандците върнаха интригата в края, но резервата Рамирес сложи точка на спора, оформяйки крайния резултат.

Запомнящо се от днешната среща е фактът, че Лео Меси вкара гол номер 69 в Шампионската лига, с който се изравни с вечния си конкурент Кристиано Роналдо.

Срещата започна с натиск на домакините. В 7-ата минута каталунците набързо поведоха в резултата. С първата опасна атака Меси намери от дъгата на наказателното поле свободния вляво Неймар, който с мигновен изстрел направи резултата 1:0.

13 минути по-късно каталунците предрешиха изхода на двубоя. Андрес Иниеста даде остър пас към Меси в пеналтерията, който стреля, вратарят Силесен опита да избие, но все пак топката мина голлинията и така резултатът стана 2:0. В 29-ата минута Луис Педро нацели гредата.

През втората част Барса продължи да владее. Играчите на Луис Енрике упорито търсеха и трети гол.

В 63-ата минута Пике за малко можеше да върне интригата в двубоя след като за малко не си заби нелеп автогол.

Срещата се доиграваше, но Аякс върна интригата. В 88-ата минута Ел Гази приспа защитата на домакините и засече отблизо, намалявайки резултата. След попадението каталунците отново вдигнаха оборотите.

В добавеното време Аякс загуби топката в центъра, тя достигна до Рамирес , който с левия крак засече за крайното 3:1.