Кръгът за съдийс­ките наряди около вечното дерби се стесни сериозно и ще се избира от трима кандидати, пише „Меридиан Мач". То­ва са топреферите ни Станислав Тодоров, Георги Йорданов и Ивайло Стоянов. Един от тях ще бъде натоварен от Съдийс­ката комисия към БФС с голямата отговорност да ръково­ди мач №1 на Бълга­рия.

Интересно е, че двама от арбитрите вече ръководиха дер­бито през миналия сезон. Есенният сблъ­сък, спечелен от „ар­мейците" с 1:0, бе по­верен на Станислав Тодоров, а през про­летта, когато „сини­те" взеха реванш с 2:1, главен съдия бе Георги Йорданов. От тримата международ­ни рефери единствено Ивайло Стоянов не е ръководил сблъсък между Левски и ЦСКА, което може да наклони везните именно в негова пол­за.

Още двама от воде­щите ни съдии са би­ли сред кандидатите за наряд на най-горе­щия мач, но те са би­ли отхвърлени. Нико­лай Йорданов и Таско Тасков не са желани от треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и няма да бъдат назна­чавани за дербито, за да не се стига до из­лишно напрежение.

Йорданов свири мача между „сини" и „чер­вени" през пролетта на 2012 г., когато Младенов имаше се­риозни претенции към отсъжданията. Таско Тасков пак бе главен съдия при за­губата на „армейци­те" от Миньор в Пер­ник с 0:2 през същия полусезон, което кос­тва титлата на ЦСКА.