Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Владимир Кузюткин заяви след победата над Канада с 3:0 в последния мач от група В на Световното първенство в Италия, че се радва от чистата победа, с която тимът ни завърши в потока, но е много ядосан на бившия помощник-треньор на отбора Димо Тонев за неговите негативни коментари по телевизията относно играта на момичетата. Според Кузюткин не може един специалист да плюе по отбор, който показва възход, а ето какво каза още Владимир Кузюткин за BGvolleyball.com относно ситуацията:

"Всички в българския щаб от треньори до момичета са неприятно изненадани и разстроени от поведението пред камера на Димо Тонев, който в своите коментари бил силно отрицателен към тях. Волейболистките не искат да го чуят повече и да говорят с него. Получи се много стресираща и тежка ситуация след двубоите със Бразилия и Сърбия.

От всякъде състезателките научаваха как е говорил страшно негативно за тях. Не може един човек, който е бил с този отбор до преди известно време сега да говори лошо именно за тях. За тези, за които той лично е спомагал да тренират и да се гонят резултати.

Няма да коментирам и нападките и по мой адрес. Само ще попитам: "Димо Тонев разбира ли от волейбол?"