През последните дни се появиха серия от публикации, според които Йордан Лечков е бил спипан да хвърчи с 240 км/час по магистрала "Тракия" в отсечката след Пазарджик в посока София.

Издънката била стара, от миналата есен. Според публикацията полицай излязъл на платното, за да е сигурен, че нарушителят ще спре. Лечков се подал от прозореца на "Ауди"-то си, казал, че много бърза и "после ще се глобяват". Натиснал газта и офейкал, а изумените полицаи не знаели как да реагират. След около час и половина героят от САЩ' 94 спрял от другата страна на аутобана, притичал през натовареното платно и под изумени поглед на катаджиите оставил "подарък" - бутилка уиски и кутия шоколадови бонбони.

"Извинявайте, но наистина имах спешна работа", оправдал се Лечков, преди да изчезне окончателно. "От всичко написано само името ми в материалa е вярно", заяви в "Здравей, България" Йордан Лечков.

"Да, имам "Ауди" от 7-8 години, но не съм извършвал нарушение. Категорично е нямало такава случка. Аз се учудвам - като наближат избори, името ми се намесва. Но аз вече не съм кмет, не съм важна фигура. Аз живея в дълбоката провинция, работя, спортувам. Не участвам в никакви избори", добави бившият футболист.

Според него пропуск в законодателството е, че има журналисти, които си позволяват да пишат подобни неща, за които след това не носят никаква наказателна отговорност.

"Някой пише материал за 50 лева, а после ние трябва да се обясняваме", коментира Йордан Лечков.