Отборът на Локомотив (София) продължава с добрите си изяви в „А" група. След като взеха точка на шампионите от Лудогорец, в този кръг „железничарите" постигнаха ценен успех при визитата си на Марек.

В герой за софиянци се превърна сръбският бранител Марко Ранджелович, който отбеляза с глава само 12 минути след началото на двубоя. Като цяло, селекцията на Митко Васев изстрада своята победа, след като съперниците им от Марек направиха доста пропуски. Най-деен в тях бе ветеранът Еньо Кръстовчев, който веднъж уцели и страничната греда на Божидар Митрев. Локомотивци доиграха мача и с човек по-малко, след като изгонен в 76-ата минута бе Камен Хаджиев.

Успехът изкачи „червено-черните" до шестата позиция в „А" група. Столичани вече имат актив от 11 точки, с който изпревариха заемащия това място до този момент тим на Левски.

Двубоят започна със сериозен домакински натиск за Марек. Селекцията на Тони Велков обаче не успя да материализира превъзходството си в някакво по-сериозно положение, като за това сериозна вина имаше халфовата линия на дупничани.

И докато те се опитваха да пробият сгъстената отбрана на Локомотив, гостите от София изненадващо поведоха в резултата. След 12 минути игра, „железничарите" успяха да се разпишат на „Бончук", а автор на попадението бе Марко Ранджелович. Сърбинът бе най-съобразителен при един пряк свободен удар и с глава простреля Емил Михайлов за 0:1.

До края на полувремето, Марек така и не затрудни сериозно своя съперник, а единственото запомнящо се нещо бе смяната на Милен Василев с Еньо Кръстовчев.

Именно бившият играч на Левски донесе и прогреса в играта на дупничани. Ветеранът тормозеше непрестанно Сашо Бранеков и компания, ала опитите му нямаха успех. При един от тях, негов бомбен шут пък срещна страничната греда зад национала Божидар Митрев.

Заключителните минути на мача щяха да бъдат доста тежки за Локо, след като софиянци останаха с човек по-малко. Камен Хаджиев си изкара втори жълт картон и така в 76-ата минута бе изгонен от главния арбитър Георги Кабаков.

Всичко в този двубой можеше да бъде решено две минути по-късно. Брилянтна „червено-черна" атака завърши с положение „очи в очи" между Даниел Генов и вратаря Емо Михайлов. Нападателят на Локомотив обаче не показа желязна психика и пропиля отличната ситуация.

До края, отборът на Марек опита всичко, но липсата на късмет и качествена атака се оказа фатално за Тони Велков и компания.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ!