Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде официалната си пресконференция преди реванша от втори квалификационен кръг на Лига Европа с молдовския Зимбру. Пред журналисти в Кишинев, сред които и специалният пратеник на Topsport.bg Ангел Домусчиев, Младенов изрази увереност, че „червените" ще запишат победа в четвъртък и ще продължат напред в турнира. Младенов благодари и на лекарския екип на ЦСКА, който успя да вдигне на крака голяма част от контузените футболисти.

„Нормално е след първия мач да се опитаме да играем по-офанзивно и да търсим гола. Само това е начинът, по който можем да играем тези 90 минути, трябва да търсим единствено и само успеха.

Аз съм от треньорите, които мислят позитивно и преди мача трябва да говоря хубави неща на момчетата, а не какво би станало, ако отпаднем. Сигурен съм, че няма да бъдем елиминирани, подготвени сме във всяко едно отношение. Имахме проблеми в София, но мисля, че вече сме ги преодолели.

Няма по-хубаво от това, обстановката да е враждебна. Ще направим всичко възможно да продължим напред. Ние сме „армейци", знаем как да воюваме. Вярвам, че ще вкараме достатъчно голове, за да си осигурим победата и да не се повтарят нещата от София. Аз съм оптимист. Убеден съм, че сме по-добрият отбор и ще продължим напред", коментира Младенов.

Относно състоянието на контузените играчи, Младенов сподели следното: „Благодаря на доктора, справи се с всички контузии. Галчев, Тони Силва, Крачунов, Тунчев бяха с травми, но вече са добре и тренират с останалите".