В ЦСКА се готвят за голям празник на 7 септември (неделя), когато ще се изиграе контролата с Металург (Донецк). Двубоят ще бъде част от поредица празнични събития, които подготвят в Борисовата градина. В мача ще участва Велизар Димитров, който от ЦСКА премина именно в Металург. Двубоят е от 18:00 часа. Новината е, че специално за срещата клубът отваря част от Сектор Г, който дълго време беше затворен.

Ето какво каза за мача с украинците главният акционер на ЦСКА и председател на Надзорния съвет Александър Томов на специална пресконференция, която се състоя на "Армията" днес:

"Смятаме да отворим част от Сектор Г специално за част от ултрасите. В него към момента може да се настанят около 2500 души. Това ще е мач, в който нашият отбор ще продължи своята подготовка. Очаквам оспорван двубой. Преговаряме да бъде предаван по телевизията. Велизар Димитиров ще играе и за двата отбора. Работил съм с него, той заслужаваше да отиде в голям европейски гранд. Знаете обаче какъв удар бе нанесен върху клуба ни. Той направи добра кариера, показа се като голям мъж в Украйна, но заслужаваше да играе в голям британски или немски клуб. Ние отличаваме в ЦСКА само футболисти, които са показали лоялност и помощ в трудни моменти. Две качества са необходими да се отличаваш в ЦСКА - да си силен футболист и да покажеш лоялност, а не работиши само за пари.

"Ще има билети за по-богатите и заможни фенове, те ще бъдат направени чрез покани. Аз ще си купя такъв билет, естествено от най-скъпите. Както знаете, боря се за прозрачност, така че приходите от това събитие ще бъдат обявени, двама фенове ще бъдат информирани. Парите ще отидат за текущи нужди на клуба - връщане на заеми и други.

Всички любимци ще бъдат поканени и то без обиди за казани реплики някога. Легенди на клуба ще бъдат поканени масово. За ветераните също ще има изненади и интересни неща. Очакваме да бъдем на сериозен плюс от това събитие. Зависим от феновете, от страната има огромен интерес. Очакваме сериозен плюс, но разходите ще бъдат минимизирани доколкото е възможно".