Борнемут стана поредният тим, осигурил участието си в английската Висша лига през следващия сезон.

Отборът ще играе в елита за първи път в историята си. Съставът победи с 3:0 Болтън в мач от 45-я кръг на Чемпиъншип и последва Уотфорд към елитната английска дивизия.

Борнемут е на втора позиция във временното класиране в Чемпиъншип с 87 точки, на една от лидера Уотфорд, а Болтън е на 18-о място с 51 точки в актива си.

Домакините имаха преимущество през целия двубой, като успяха да поведат в 39-ата минута с гол на Марк Пю, а само пет по-късно, в 44-ата 25-годишният полузащитник на Борнемут Мат Ричи направи резултата 2:0 в полза на домакините.

Футболистите на Борнемут заиграха още по-спокойно и въпреки, че изпуснаха дузпа в 70-ата минута, след като французинът Ян Керморган не успя да реализира, победата бе заслужена. При дузпата втори жълт и съответно червен картон получи Дориан Дервит.

Крайното 3:0 бе оформено от Калън Уилсън в 78-ата минута след асистенция на Андрю Сърман, а последният съдийски сигнал отприщи невероятно радост сред футболистите на Борнемут, а също и по трибуните, като привържениците на тима нахлуха на терена, за да празнуват заедно класирането за Висшата лига.