Стана ясен шестият сблъсък от програмата на бойната гала вечер TWINS MMA 8!

Атрактивното шоу ще се състои на 13.12, от 20:00 часа, в традиционната за проявите на организацията столична зала "Христо Ботев".

И този път на ринга ще се качат състезатели както от България, така и от чужбина.

Шестата потвърдена среща от файт картата на галата е в категория до 84 килограма. Ето кои са съперниците в нея, както и всички подробности за тях:

Никола Дипчиков срещу Роберт Оганесян


Никола Дипчиков започва да тренира самбо и джудо, след което се преориентира към ММА. Завършил е Национална спортна академия и работи като фитнес инструктор. Дебютира в ММА с две международни срещи в тежка категория във веригата М-1, в последствие преминава в полутежка до 93кг. На професионалния ММА-ринг има 11 победи. Играта му в стойка е една от най-силните му страни. Забележително е, че единадесетте му победи са винаги в първи рунд. Тази година записа и първа победа на профи боксов мач. След редица тренировъчни лагери и консултации със специалисти, реши да премине в по-ниската категоря до 84 кг. На 13 декември Никола за пръв път в ММА-кариерата си ще участва на тази категория и ще разберем как се справя срещу един от водещите гръцки състезатели.

Роберт Оганесян е шампион на Гърция по бокс за 2013-а и шампион по кикбокс за 2012г. Тези неговия умения му носят успех на ММА-ринга, където има 5 победи, една от които видяхме тази година срещу друг наш водещ състезател Николай Алексиев. Оганесян победи за една минута и четиридесет и шест секунди, след отлични комбинации от удари, завършени с гилотина на земята. Той показа, че е комплексен състезател, който може да се бие на всички дистанции. Победи шампиона на ММА веригата GFO с нокаут и в момента е един от водещите състезатели в категория до 84кг. Смята, че успешната му серия срещу български състезатели ще продължи и на 13 декември. Идва в София с голям треньорски щаб и съотборници, които също ще се бият на ТWINS ММА-8.