Английският елитен Астън Вила на практика е продаден. Тази информация дойде от авторитетното издание "Сънди Пийпъл", което се позовава на източници от купувачите на контролния пакет акции.

Засега имена не се назовават, но е ясно, че става въпрос за британски консорциум. Той ще откупи мажоритарния дял на досегашния собственик Ранди Лърнър, който отдавна обяви, че не може да покрие изискванията да издържа тим от Висшата лига.

Все пак, откакто американецът е купил клуба през 2007 г., всяка година излизат поне по 6 или 7 "сигурни" информации, че той ще продаде дела си. Сега обаче всичко изглежда договорено.

Според списанието Лърнър ще получи 223 млн. долара за дела си, което е два и половина пъти повече от парите, които плати за бирмингамския клуб преди вече осем години. Очаква се сделката да е факт около края на сезона.

В Астън Вила работи българската легенда Стилиян Петров, който помага на мениджъра Тим Шърууд за първия отбор. Собственост на тима от "Вила Парк" е и българският национал Александър Тонев, който сега се подвизава под наем в Селтик до края на сезона.