Подобно на Раул, който продължава да чупи рекорд след рекорд във футбола, Жозе Моуриньо прави същото. Наставникът на Реал (М) отстрани Тотнъм с общ резултат 5:0 и по този начин отиде на полуфинал в Шампионска лига. Безпристрастната статистика показва, че това прави португалеца първият треньор в историята, успял да класира цели 4 тима за тази фаза на надпреварата.

Срещу Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" Специалния води своя мач номер 500 като треньор, а за тези срещи е успял да закара Порто, Челси, Интер и сега Реал (М) на полуфиналите. С този успех Моу задмина един от своите учители Луис Ван Гаал, съумявал да класира Аякс, Барселона и Байерн (М) за тази фаза.

През миналата година двамата премериха сили на финала на турнира, спечелен от Моуриньо и неговия Интер с 2:0. Оттук-насетен за Специалния през този сезон остава и най-големият рекорд за покоряване - трета КЕШ с трети различен отбор.

До момента само той, Ернст Хапел и Отмар Хицфелд имат по две с два различни отбора. Ако спечели с Реал, Моуриньо ще остане еднолично в историята, след като има отличия с Порто и Интер.