Лидерката в световната ранглиста Серина Уилямс (САЩ) претърпя една от най-тежките си загуби на корта. Във втората си среща в червената група на Шампионата на WTA в Сингапур тя бе разгромена с 0:6, 2:6 от румънката Симона Халеп. Това беше първа победа на Халеп над световната № 1.

Халеп изигра страхотен първи сет, в който не даде нито гейм на знаменитата американка. Нещо повече - Серина не успя да достигне до нито една точка за пробив и загуби общо три свои подавания.

Тя продължи да помита всичко по пътя си и през втората част. Сетът отново започна с пробив на сметката на румънката, а в петия гейм тя отново взе подаването на Серина. Играта обаче бе доста по-оспорвана от първата част и Уилямс имаше две възможности за връщане на брейка още във втория гейм, а после още една в четвъртия и шестия и нови две в осмия, но така и не успя да се измъкне от здравата хватка на Халеп.

Румънката спечели осем поредни гейма, а Серина Уилямс престоя близо 40 минути на корта като безмълвен наблюдател преди да вземе първия си гейм.

Много неуспешен първи сервис и двойни грешки характеризираха играта на американката, която вече е с една победа и една загуба. Серина направи 7 непредизвикани грешки и спечели едва 48% от точките си на първи сервис.

"Това е най-важната победа в живота ми. Много съм щастлива, нямам думи, заяви развълнуваната румънка след двубоя. - Беше моя мечта да победя Серина. Нямаше да се справя без публиката, без румънците, които са тук. Трябва да забравя този успех, да довърша турнира и след това ще празнувам. Днес играх много добре, бях агресивна. Взимах рано топката. Отварях корта с ударите си, сервирах добре. Чувствам се страхотно в момента, наистина. Борих се за всяка точка. Това е лудост и не мога да повярвам все още", коментира Халеп, която регистрира първата си победа срещи действаща номер 1 в класацията на WTA.

По този начин 4-ата в света румънка оглави класирането в червената група с две победи след като в първия си двубой се справи без проблеми и с Южени Бушар (Канада). Серина остава с победа и загуба. По-късно днес ще играят Ана Иванович и Бушар.