Селекционерът на английския Ливърпул Рафаел бенитес съвсем обяснимо не пестеше похвалите си, след като неговият отбор се класира за финала на Шампионската лига по футбол.
   
Ливърпул победи Челси в полуфиналния реванш с 1:0 и след 1:1 в двата мача, двубоят се реши с дузпи. При тях Ливърпул се наложи с 4:1 като вратарят Пепе Рейна хвана ударите на Ариен Робен и на Джереми.
   
"Всеки играчи и всеки фен тази вечер е герой. Целият отбор работи много здраво срещу много силен съперник. Бях уверен в играчите си при дузпите, те обичат всеки ден да остават след тренировки и да бият дузпи", каза Бенитес.
   
Дирк Кайт, който реализира последната дузпа за Ливърпул, бе невероятно доволен от класирането за първия финал в кариерата си. "За мен беше много специален мач, ще играя на първия си финал", заяви Кайт.
   
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард наблегна, че успехът не е случаен. "Това беше един от най-добрите ни мачове. Като отстранихме Челси първия път беше нещо изключително, но сега го направихме още веднъж. За това имат заслуга играчите, феновете и треньорския щаб. Заедно го постигнахме.

Излязохме, пресякохме линията и се държахме заедно, така го постигнахме. Всяка една топка отнехме заедно. Дано да успеем да преминем и последното препятствие, тогава цялата ни тежка работа ще се оправдае", смята Джерард.
   
Той не пропусна да коментира и думите на Моуриньо преди мача, че Ливърпул е "малко повече от отбор за някоя купа".
   
"Моуриньо ни разсмива понякога, но честно казано, смятам, че това е обидно и показва липса на уважение. Да стигнеш финал в Шампионската лига два пъти за три години - е, не е зле като за малък клуб", отсече Джерард.