Реал Мадрид взе 11-та победа от началото на сезона в Примера и увеличи аванса си на върха в класирането.

„Белия балет", който тази вечер игра в черно, надви Малага с 2:0 без особени проблеми и за пореден път доказа, че трудно някой може да му се опре на родна сцена. С успеха „кралския клуб" подобри и рекорда си по победи във всички турнири, записвайки успех номер 16.

Мачът започна добре за тима на Карло Анчелоти, като мадридчани поведоха още в 18-ата минута. Роналдо направи един от марковите си пробиви по крилото и сервира топката на крака на Бензема, който на няколко метра от вратата нямаше как да сбърка и отклони в мрежата за 0:1.

Карлос Камени направи чудесна от храброст, за да запази вратата си то втори гол до края на полувремето, а секунди преди почивката Малага можеше дори на изравни, но ударът на Дуда от фаул срещна гредата.

През втората част камерунският страж на андалусийците още на два пъти се намесва отлично, преди най-сетне да капитулира за втори път в 83-ата мин.

Домакините бяха тръгнали по-смело в атаката в търсене на изравняване, но това отвори много пространства в отбраната им. Реал се възползва от това и организира една от типичните си контри,при която Роналдо намери Бейл и последният вкара за 0:2.

В самия край Иско бе изгонен за втори жълт картон, а Малага все пак стигна до почетно попадение до добавеното време, когато Санта Крус засече с глава центриране на Бока.

Малага - Реал Мадрид 1:2

0:1 Бензема (19')
0:2 Бейл (84')
1:2 Санта Крус (92')

Малага: Камени, Росалес, Серхио Санчес (68 Анхелери), Уелингтон, Бока, Дардер, Ресио (78' Хуанпи), Самуел, Дуда (65 Хорта), Кастийехо, Санта Крус.

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал (84 Варан), Кроос, Иско, Хамес, Бейл (90 Чичарито), Роналдо, Бензема (72 Ияраменди)