Последната седмица е изпълнена с положителни емоции за "сините" фенове. След победата над Литекс в Ловеч, Левски оглави класирането в "А" група, а днес предстои нов празник. Отборът на Стойчо Стоев посреща шведския Юргорден в мач, с който ще отбележи 50-годишнината от първата си поява в евротурнирите. На 12 септември 1965 година Левски губи от Юргорден с 1:2 в Стокхолм в предварителния кръг на КЕШ, но три седмици по-късно разгромява скандинавците с 6:0 и продължава напред.

"Сините" решиха да отпразнуват юбилея като поканят същия съперник за приятелски мач в София и шведите откликнаха. Те дори ще бъдат подкрепяни от около 200 свои привърженици. От Левски очакват общо 15 000 фенове да заемат места по трибуните за двубоя, който започва в 16:00 часа.

Домакините ще бъдат без част от основните си футболисти, които са ангажирани с националните отбори. Не е ясно дали участие в мача ще вземе централният нападател Умар Диаби. Той доскоро лекуваше контузия и Стойчо Стоев се колебае дали да го пусне в игра. Аут със сигурност е Владимир Гаджев, но по-важното е, че той ще бъде готов за дербито с Лудогорец след седмица.