Бившият национален селекционер-Найден Найденов сподели своето мнение за случващото се в българския тим по волейбол. Ето какво каза той пред колегите от „Тема Спорт".

„Започнахме много слабо мача с Германия за съжаление. Не очаквах да стартираме така. Немците бяха по-мобилизирани и концентрирани. Опитахме се в третия гейм, но бе само епизодично и не успяхме да задържим едно добро ниво до края на двубоя. Очаквах, че ще бъде много по-добре, но не се получи. Искаше ми се да сме се скрили срещу Бразилия, но явно към момента това са ни възможностите. Не е било случайност, а просто отборът не може да играе така, както на мен, а и на всички останали българи ни се иска. Явно тимът е изгубил увереност. Нещо липсва. Не е само психика. Физически и тактически нещо липсва. Надявах се, че е временно, но се оказа постоянно Вижда се, че във всяко едно отношение нещо не ни достига. Когато играехме на мускули, се получаваше, но това не стига. Проблемите са от всякакво естество"

„Истината е, че България не може да си позволи да отсъстват голям брой доказали се играчи. Специално за случаите с близнаците Братоеви и Ники Николов, там се видя, че има напрежение. Трябваше да се използват тези състезатели. Не сме Русия или Бразилия да си избираме. Всяко състезание, когато не се представяш добре, отиваш назад и това дава отражение върху целия ни волейбол. Когато има играчи, показали, че заслужават, трябва да се използват. Всеки има кусури, но това е тънкостта на треньора да ги използва с положителните им качества. Това са хора, които са дали и могат още много да дадат на спорта ни. Видя се в момента, че няма лидер. Когато Скримов играеше добре, носеше лидерската лента, но все още не може да поеме тази отговорност. Не знам защо не се получи това, което всички очаквахме от Цецо Соколов. Явно тази година му е доста слаба и не му се получи. Другият човек - Тошко Алексиев, не бе използван според мен максимално добре, за да покаже лидерските си качества. Това наистина е една много слаба година. Такива резултати - в Световната лига и сега на световното първенство, не е имало никога. Трябва да се направят реални изводи, а не да замажем положението".