С мечтан старт започна участието на Григор Димитров на Мастърса в Париж. Българинът мина със скоростта на светлината през Пабло Куевас в двубой от втория кръг след 6:0, 6:3 за малко повече от час. Така първата ни ракета си осигури среща с Анди Мъри на осминафиналите, което e всичко друго, но не и лоша новина за Григор. Ако денят се познава от сутринта, българинът има отлични шансове, след като вече два пъти през сезона се справи с шотландеца - първо на полуфиналите в Акапулко, а после детронира Мъри на четвъртфиналите на Уимбълдън.

Повече от 3 години Григор Димитров не бе "връзвал геврек" на съперник в тура. За последно стори това в началото на април 2011 г., а потърпевш тогава беше  Райнер Шутлер, напомня tenniskafe.com. Сега на мушката попадна Пабло Куевас. Сервис гейм на нула на сметката на Григор Димитров и пробив за 2-0, после затвърден, показаха накъде духа вятърът. Българинът продължи в същия дух и затвори първия сет без да даде гейм на опонента си за крехките 25 минути.

Куевас, който през сезона спечели първите си две титли на ниво ATP в Умаг и Бостад (след победи съответно над Томи Робредо и Жоао Соуса) се опита да се противопостави на Григор в началото на втората част. Димитров взе началното си подаване след маратонски гейм и няколко дюса, а после отрази два брейкбола преди да поведе с 2-1. Веднага след това обаче българинът нанесе тежък удар по амбициите на южноамериканеца, пробивайки го за 3-1 и крайният успех вече бе само въпрос на време.

Григор Димитров не позволяваше да бъде поставян под напрежение, когато сервираше, знаейки, че това ще е напълно достатъчно, за да елиминира Куевас. Нов пробив не последва и след 6-3 във втория сет, продължил 39 минути, мачът срещу Куевас отиде в историята.