Мениджърът на английския шампион Челси прояви голяма активност в последните дни на летния трансферен прозорец. Неговата основна цел беше привличането на класен централен защитник. След като опитите му да вземе  Джон Стоунс от Евертън, той се насочи кам Маркиньос от  Пари Сен Жермен.

От Челси са направили две оферти, като първата е била на стойност 33 милиона евро, а втората на стойност 55 милиона евро, но ръководството на енския клуб е отхвърлило и двете.

За сметка на това Челси привлече сенегалския бранител Папи Джилободжи от Нант. Защитникът подписа четиригодишен договор с лондонския клуб. Трансферната сума не бе обявена официално, но се смята, че тя възлиза на 3 милиона паунда.

20-годишният Джилободжи имаше още само една година от договора си с френските „канарчета“, които го пласират навреме в Челси за нелоша сума.

Освен това лондончани привлякоха и Майкъл Хектор от Рединг. Той подписа петгодишен договор със „сините“, след което бе преотстъпен до края на сезона отново на „кралските поданици“.